1. Qui som?

Per qualsevol qüestió, suggerència, queixa, agraïment, etc. no dubteu en contactar amb nosaltres. I si us sembla interessant el projecte, també us agrairíem que us hi apunteu (és gratuït) facilitant-nos les vostres dades de contacte i la comarca d’on sou.

pasapaspercatalunya@gmail.com

************

Som un grup de persones d’arreu de Catalunya que compartim l’amor per la nostra terra i els seus paisatges. Tenim afinitats polítiques diferents i una relació estreta amb el món del voluntariat, les activitats socials i el món de la muntanya. Compartim interessos històrics, artístics i culturals en relació a Catalunya.

Així mateix, compartim  l’ il·lusió d’aportar el nostre granet de sorra per ajudar a fer créixer una societat justa i més humana.

A Catalunya i arreu del món estem vivint moments de canvis, de nous reptes,  dins d’un context econòmic i social força difícil, però creiem en nous projectes i esperances de futur. Aquest, és l’escenari que ens proposem assolir i el que sens dubte, ens motiva  a portar a terme aquest projecte. Volem ser actors i moure’ns per aquesta Catalunya que manté la identitat arrelada  en el seu passat i les esperances de creixement i de llibertat pel país en tots els seus vessants.

Qui som

QUÈ VOLEM?

Ens proposem un objectiu ambiciós, conèixer Catalunya a través de la seva gent i en el seu entorn, perquè tenim molt clar que estimem Catalunya, per això, volem conèixer-la àmpliament i sense obviar les singularitats de cada indret.

COM HO VOLEM FER?

Amb aquesta idea, hem dissenyat un pla de caminades per cadascuna de les comarques que començarà el mes de gener de 2014.

Cada comarca té una distribució diferent. Així, podem trobar comarques que tenen els municipis més o menys en línia i que segueixen el curs del riu, com la Ribera d’Ebre, altres on la capital està al centre i d’allà surten camins als diferents municipis, és el cas de la Garrotxa o del Bages, i també una trama de municipis molt més dispersa com la de l´Alt Empordà.

Tenim previst contactar amb gent coneixedora de la comarca i a l’arribada a cada indret desenvolupar un acte cultural i/o lúdic en relació a aquell lloc geogràfic.

Properament s’ampliarà tota aquesta informació i també des d’aquest blog us podreu adherir si voleu caminar amb nosaltres.

 ELS VALORS QUE COMPARTIM SON:

1.- Estimem Catalunya, la nostra terra: Ens l’estimem tal i com és.

2.- Creiem en la gent:  El valor principal de Catalunya és la seva gent. Volem potenciar els valors que ens caracteritzen i ens enforteixen: constància, esforç, treball cooperatiu, austeritat, creativitat i visió de futur.

3.- Volem una societat integradora: Treballem per una societat diversa que accepti totes les persones per igual fomentada en el respecte.

4.- Cuidem el nostre medi: Creiem en un progrés econòmic i social sostenible que respecti el medi ambient.

5.- Apostem pel compromís: Apostem per un compromís basat en l’esperit crític i constructiu traduït en accions concretes.

6.- Volem decidir: Som la nostra història i ara volem i creiem que podem decidir el nostre futur.

PNDD

 

 

 

 

 

 

.

PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR

www.dretadecidir.cat
MANIFEST DEL PNDD EN RELACIÓ A LES ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA DEL PROPER 27 DE SETEMBRE
Les institucions i associacions que constituïm el Pacte Nacional pel Dret a Decidir i que representem una part ben significativa de la societat civil, de l’estructura institucional municipalista, el govern de Catalunya i els grups parlamentaris compromesos en l’exercici del dret a decidir i que ens hem reunit al Parlament el dia 6 de març de 2015:
Reconeixem que les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre d’enguany mantenen el dret a decidir exigit reiteradament i multitudinàriament per una gran part del poble català.
Expressem la nostra voluntat d’exercir-lo d’una manera cívica i democràtica fruit de la nostra responsabilitat sobre el futur institucional i polític de Catalunya.
Per això, circumscrivint-nos estrictament a la tasca de promoure el dret a decidir, el Pacte fa una crida a la participació ciutadana en el necessari debat i en la corresponent votació.
Demanem a totes les forces polítiques catalanes – especialment a les que formen aquest Pacte Nacional- que defineixin les seves propostes sobre el futur institucional de Catalunya, així com les seves derivacions socials, econòmiques, culturals, educatives, cíviques, intergeneracionals, territorials, jurídiques, esportives, etc … per tal que la ciutadania catalana pugui expressar amb el vot la seva voluntat sobre el futur polític de Catalunya. Desitgem un debat propositiu i respectuós entre les diverses opcions polítiques. És així com afirmem el reforçament de la cohesió social que tots volem per a la societat catalana.
Ens comprometem a vetllar i promocionar en tot aquest procés les actituds de civisme i d’esperit democràtic.
En aquest sentit adrecem una crida a les més de 4.000 associacions i entitats adherides al Pacte per difondre aquests valors propis de l’exercici del dret a decidir.
Barcelona, 6 de març de 2015

1412935352158
DECLARACIÓ DEL PNDD EN RELACIÓ A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL DE 25 DE FEBRER DE 2015 SOBRE LA LLEI CATALANA 10/2014 DE CONSULTES NO REFERENDÀRIES.
Els membres del Pacte Nacional pel Dret a Decidir reunits al Parlament de Catalunya, el 6 de març de 2015, reafirmem a títol personal la nostra voluntat de promoure i defensar el dret que tenim tots els catalans de poder decidir democràticament i cívicament el futur institucional i polític de Catalunya com a Nació que som.
Per això reafirmem a Catalunya com a subjecte polític sobirà, tal com ha definit el nostre Parlament.
Comprovem reiteradament que el Govern d’Espanya amb la seva constant apel·lació al Tribunal Constitucional sobre les aspiracions polítiques de gran part del nostre poble, expressa la persistent negativa al diàleg necessari per trobar una resposta positiva per tal de poder exercir el nostre dret a decidir, en la línia del que també recomana el mateix Tribunal Constitucional.
Constatem alhora que cada sentència del Tribunal Constitucional que prohibeix el que podem decidir en virtut del nostre dret – com ha fet últimament en dictaminar com anticonstitucional la llei de consultes del nostre Parlament – ens allunya de la pròpia Constitució Espanyola.
Per això reiterem el nostre ferm compromís de treballar per tal que tots els catalans decidim legítimament el futur sobre la sobirania que desitgem per a Catalunya.
Barcelona, 6 de març de 201530

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 respostes a 1. Qui som?

  1. Carme Alsina ha dit:

    Em sembla una idea fascinant. El meu marit i jo també estem coneixent catalunya pas a pas i puc dir que mai ens decep i sempre hi ha coses per veure i per gaudir-ne….i a totes les comarques!!!!!

  2. Pilar Trenchs - HGxI ha dit:

    Llegeixo els valors que compartiu i quasi m’emociono.
    Estimeu al País i accepteu la seva realitat.
    Valoreu a tots els ciutadants i voleu cooperar al nostre estil, austerament, amb constancia, creaitivitat …
    Creieu en el progress (no creixement indefinit) i en el respecte al medi ambient.
    No us conformeu amb l’anàlissis i la crítica, voleu accions i voleu DECIDIR EL FUTUR DELPAÍS.
    Endavant, aquest és un bon camí, disfruteu-lo.

Deixa un comentari