L´entrada sud de l’Alt Urgell: la serra de l´Aubenç

Avui passejarem per l´entrada de l´Alt Urgell. Sabeu quan anem cap al nord i comencem a veure el riu Segre encaixonat entre muntanyes?. A l´esquerre tenim la serra de l´Aubentç i a la dreta les anomenades Montserratines per les formes semblants a la Muntanya Sagrada. Tant una serra com l´altre estan formades per formacions geològiques calcàries.

La passejada d´avui ens permetrà veure unes panoràmiques impressionants del Prepirineu català. Anirem per la serra de l´Aubenç, Oliana, el pla de Tragó, el Segre i Peramola, i els vestigis de la vida humana que un dia van transitar per aquestes verals, com Sant Salvador del Corb, l´ermita romànica més menuda de Catalunya i l´espectacular bauma amb la casa troglodita del Corb.

Concretem:

Dia i hora de sortida: 10 de març, 10:00h.

Punt de trobada:  poble de Peramola, concretament al cementiri que està al costat (hi ha lloc per aparcar)

Itinerari: 11,33 Km amb un desnivell de 711m. És circular

Durada: unes 4:00h en moviment

Classificació dificultat (subjectiva) 6/10. No és tècnica ni amb problemes de vertígens però té un punt que cal passar per unes cadenes.

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/roca-del-corb-i-sant-honorat-can-boix-els-quatre-camins-casa-del-corb-sant-salvador-el-corb-coll-de-9608186?utm_medium=app&utm_campaign=share&utm_source=483136 (ROCA DEL CORB I SANT HONORAT: Can Boix-Els Quatre Camins-Casa del Corb-Sant Salvador-El Corb-Coll de Mu-Sant Honorat)

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari