Trescant per la serra de Cabrera (Osona)

Tornem a repetir comarca (Osona): això no ho fem de manera habitual però ho hem decidit anar a la recerca de les zones obagues i protegir-nos en mesura del possible de la calor d´aquest estiu avançat.

L´objectiu d´avui és arribar a una zona de bones vistes. La passejada és entre arbres caducs de la Serralada Transversal. La visita d´avui té una mida correcte (entre 10-11Km) i té un desnivell de més de 800 m però es pot superar sense massa esforç. El camí està ben fressat i en unes 4h es pot fer sense massa dificultat.

Hi ha un parell de passos una mica aeris però no hi ha problema ni riscos. Una bona ruta per a tothom. Jo la vaig fer fa uns dies i és ideal. Les fotos que presento son d´un dia que havia plogut i hi havia una boira espessa, cosa que contrastava amb la sequera que estem patint. De tota manera la vista està allà, esperant-nos pel dia que la fem.

 Passarem pel santuari de Cabrera, aquell de les escales que cal superar per arribar-hi. També trepitjarem la Plana d´Aiats que és un mirador excepcional de 360º on visualitzem el Collsacabra, les Guilleries, la Garrotxa, part d´Osona, Pirineus, Pedraforca, Montseny…. Per mí aquesta ruta és especial perquè és de les primeres amb el que vaig convence´m de la gran distància i les vistes que podia copsar del cim d´una muntanya del centre de Catalunya.

Una mica de constext històric: el vescomtat de Cabrera va arribar a ser molt poderós a partir dels segle XI. Comprenia moltes terres de la Garrotxa, Osona, La Selva, Vallès Oriental, Alt Maresme i arribava fins el mar. La capital es va situar a Hostalric i el castell important era el de Montsoriu. Va ser molt poderosa ja que dominava els camins de ramaderia, controlava els pagesos com a bons senyors feudals… Va anar en transformant-se a partir del segle XV quan es va traslladar el pes econòmic cap el comerç marítim i per això es va traslladar la importància cap a Blanes i després cap a Sicília.

Concretem:

Dia i hora de sortida: 4 de juny, 9:00h

Punt de trobada:  aparcament de l´ermita de Cabrera (punt indicat al mapa). Atenció: l´ermita de Sant Julià de Cabrera ;

Església de Sant Julià de Cabrera https://maps.app.goo.gl/DKUUBbRUMhW4tGnc8?g_st=iw

Itinerari: 11,31 Km amb un desnivell de 826m. És circular

Durada: unes 3:30h en moviment

Classificació dificultat (subjectiva) 7/10

https://ca.wikiloc.com/rutes-correr/passejada-per-la-serra-de-cabrera-132669152 (serra de Cabrera)

Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari