Els grimpaires van a grimpar pel “Turó de les 11 hores” (Riells del Fai- Vallès Oriental)

Bon dia amics.

La nostra següent sortida del curs serà a la zona de Bigues i Riells, a la vall del riu Tenes i a pocs quilòmetres de Granollers.

La idea és passar per una zona força desconeguda, fent un desnivell poc important però amb força sorpreses i amb petits trams de grimpades amb cordes. Es tracta d´un tram molt ben equipat i ens permetrà gaudir de bones vistes des del cim del  “Turó de les 11 hores”. El nom li ve de que és un cim que queda il.luminat pel sol justament en aquest moment del dia.

Un altre motiu d´interès és que aquesta ruta sols es pot fer entre 15 de juny al 15 de gener ja que la resta de l´any està tancada perquè és una zona de nidació  d´algunes aus rapinyaires.

No es recomana a la gent que tingui un vertígen greu però veureu que no és perillosa ni cal una exigència especial. Seria de la línia de la que vam fer a Carcaixells (prop de Llagostera fa uns anys) Tampoc es recomana a les persones supersticioses: l´alçada del cim és de 666 metres.

Hi ha unes sorpreses geològiques i paisatgístisques que fan molt justificada la sortida (El Barbot negre, el salt, la cova i el gorg de Vallderrós, les balmes del Traver, el cau de la Guilla…)

Som-hi!. Fins aviat!

Concretem:

Dia i hora de sortida: 4 de novembre, 9:00h

Punt de trobada:  aparcament del poble de Riells (un cop passat Bigues). Us envio la ubicació. (41.6952220, 2.1967690)

Itinerari: 8,47 Km amb un desnivell de 481m. És circular

Durada: unes 3:00h en moviment

Classificació dificultat (subjectiva) 7/10

(sortida de tot el dia, tot i que no serà llarga)

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/turo-de-les-onze-hores-pujant-pel-grau-escaletes-i-baixant-pel-grau-del-traver-barbot-negre-i-cau-g-13703332

Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari