Vilaller (Vall de Barravés, comarca de l´Alta Ribagorça)

Al Juliol del 2011 vaig anar amb la Fina i amb el grup d´excursions de Lluïsos a Vilaller. Vàrem pujar el Pic de Vallibierna i vam dormir a ca l ´Agustí, una casa rural al costat del riu Noguera Ribagorçana. Ens va agradar tant Vilaller que vam tornar a les vacances del mateix any, i hem continuat anant durant cinc estius amb els meus pares a l´Hostal Maurin, recomanat per dos del grup d´excursions que no tenien lloc a ca l´Agustí.

1b ribagorça jaume

Hem fet sortides i excursions pels voltants de la comarca. Hem visitat els pobles de la Ribagorça , gaudint del paissatge i els savis coneixements de la seva Gent.

Recordo el poble de Castanesa, Benifons, Forcat, Vinyal, on cal destacar l´amabilitat i acollida dels seus habitants.

He participat amb la Fina a les caminades Populars de la Festa Major. Hem anat a divesos llocs com, l´antic Monestir de Viuerri, el poble abandonat de Viuet, l´ermita de Sant Salvador de Casós i Tossal de Seu, on es fan explicacions sobre la història de la Ribagorça. També es fa la cursa de Vilaller on participo jo i, on es puja el Pilaret de Sant Urbà.

Amb els meus pares i la Fina hem gaudit dels envelats de la Festa Major i les diverses actuacions que es fan cada any.

(Jaume Campmany)

Aquesta entrada ha esta publicada en 29&30 Vall d'Aran i Alta Ribagorça, Catalunya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari