Comerços en català

Aquesta és una campanya per promoure l’ús del català als establiments comercials. Actualment l’ús del català presenta un retrocés social molt clar; per això el nostre objectiu és afavorir-ne l’ús als comerços, als bars i en tots els serveis que es presten davant el públic.

Proposem, doncs, que els establiments que hi vulguin col.laborar col.loquin un adhesiu/marcador a la porta d’entrada. Aquest lema indica que en aquell establiment d’entrada s’atén la gent en català: les persones no tindran cap dificultat per parlar català i ser atesos en català.

La idea és anar creixent espontàniament i d’una manera cooperativa i així -de mica en mica- anar pressionant altres comerços perquè valorin la importància d’aquest ítem i amb aquesta mesura ajudin a protegir els drets lingüístics dels consumidors.

Es tracta d’una iniciativa que ha nascut des de baix, no pas de cap organització ni de cap partit polític. Per això, qualsevol ajuda que serveixi per escampar aquesta idea per Twiter, Instagram o altres xarxes socials serà benvinguda.

#comerçosencatalà

*********************

Per procedir a fer difusió d’aquesta campanya us proposem aquestes accions:

Aconseguiu un adhesiu o marqueu el codi QR d’un altre dibuix. L’enllaç us durà a una adreça que conté l’expliació de la campanya i els adhesius (una pàgina DINA4 amb 6 adhesius). Baixeu-los i imprimiu-los.

Enganxeu-ne un al vostre comerç/bar/botiga… i repartiu els altres cinc entre companys que sapigueu que també hi estan interessats. També els heu de demanar que facin el mateix procés amb terceres persones (miním una pàgina de 6 etiquetes cada un).

Ah! i no us oblideu de fer una fotografia de la porta de l’establiment i de penjar-la a les xarxes amb el hashtag

#comerçosencatalà

Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s