Aquesta entrada va de passejades i rutes per la Garrotxa

Aquesta entrada us volem oferir una excursió que ens ha ofert el David Gimeno que és un conegut que es dedica a fer de Guia de natura i muntanya per la Garrotxa. El lloc triat és Escaladuix.  info@escaladuix.org

Una sortida per gaudir de panoràmiques de la zona volcànica, conèixer les runes i la història del Castellet de Colltort i visitar magnífiques fagedes sense gent. Visitarem una dolina ben curiosa, ens refrescarem en la Font Pobre i entrarem dins el cràter d’un volcà allunyat dels circuits turístics. Durant la sortida hi haurà activitats de descoberta activa de la fauna, la flora… i els volcans! amb jocs per grans i petits i explicacions de fets històrics significatius. El bonic llogarret de Sant Iscle, situat a la vall del mateix  nom i amb molt d’encant, posarà punt final a la sortida

Excursió circular de nivell fàcil apte per tots els públics, amb una distància de 5,5 km. i un desnivell acumulat d’uns 250 metres

Veure tots els detalls de l’activitat

David Gimeno (Guia de natura i muntanya. Tècnic esportiu)

http://escaladuix.org – (34) 650 748 234

100_2753

.

 

 

 

 

 

Hi ha una web bàsica que es diu Itinerannia que és un compendi d´activitats de turisme de tot tipus que es poden fer a les comarques de muntanya de la província de Girona. Comprenen la Garrotxa, el Ripollès i l´Alt Empordà)

http://ca.itinerannia.net/

Basada en el model suís, la xarxa de senders és com un “mapa” de carreteres però pedestre, que permet anar de qualsevol punt a qualsevol altre.

És el primer espai senderista de l’Estat que aplica el concepte de xarxa viària en àrees rurals, una estructura que permet a l’usuari arribar a qualsevol punt del territori des de qualsevol lloc i moure’s amb absoluta llibertat i total seguretat per la zona.

S’ha fet una selecció molt acurada de camins, seguint una metodologia i uns criteris comuns a les tres comarques.

El primer pas va ser realitzar un inventari de camins de la comarca i seleccionar els històrics, mitjançant inventaris de camins i converses amb la població local, els centres excursionistes etc..

El segon pas va consistir en realitzar un mapa de recursos turístics, naturals i culturals.

El tercer pas va ser crear un mapa dels serveis turístics.

Mitjançant la superposició de tots aquests mapes, es van establir uns criteris de puntuació que donaven una puntuació més elevada als senders més pròxims als establiments turístics, als serveis bàsics de la comarca o als recursos de molt alt interès, vinculats a la cultura, al patrimoni, a la gastronomia, a la història i a la idiosincràcia dels territoris. De manera que aquests senders amb la puntuació més elevada han estat els que finalment han format part de la xarxa bàsica de senders Itinerànnia.

Tot això ha estat possible gràcies a la col.laboració dels ajuntaments, dels parcs naturals, de les oficines de turisme i dels centres excursionistes que han treballat plegats amb un únic objectiu:  crear una nova xarxa de senders que doni noves oportunitats al territori.

Entre el Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà s’han senyalitzat més de 2.500 quilòmetres de camins que permeten fer múltiples excursions en funció del temps que s’hi vulgui dedicar, el grau de dificultat, els interessos culturals, arquitectònics, naturals…En definitiva , cadascú es pot dissenyar la ruta a la seva mida o escollir alguna de les propostes de rutes que aquí trobareu

iti

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en 25 La Garrotxa, Catalunya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s