Gràcies als que ens envolten…

Quan el Jordi em va demanar que fes un escrit sobre el “tot”, el “conjunt”, “l’equip” …. Vaig pensar que era una altra de les seves enforquillades a les que és impossible dir NO perquè sovint són també “magnífiques idees”… Parlar del tot, del conjunt, de l’equip no és fàcil i més si ho he de relacionar amb el Nadal… però ho intentaré…

Després de la sortida del pas a pas pel Priorat, te n’adones que hi ha filosofies de vida com les que van adoptar els pares Cartoixans d’Escaladei, que opten per un camí en solitari, dur una vida contemplativa sense veure a ningú, estudiant, pregant i estant totalment sols amb ells mateixos…Tot i la solitud, necessitaven d’altres que els feien el dinar, anaven a comprar o treballaven les terres o fins i tot, altres amb qui conversaven un cop a la setmana durant 20 minuts … Realment, darrera d’aquesta solitud hi havia una xarxa social construïda per fer-ho possible. A més a més, tot això prenia sentit quan es feia per un be comú.

Sincerament, no crec que estar sol sigui l’opció més habitual, ni l’opció més natural triada per les persones, també ens cansem de nosaltres mateixos i el que realment ens enriqueix és el poder compartir amb els altres i aprendre dels altres. La primera comunitat social amb la que ens trobem quan naixem i ens desenvolupem com a persones és la família. La família sigui del tipus que sigui, és un eix bàsic dins la societat que ajuda als seus membres a créixer com a persones i a relacionar-se i organitzar-se entre elles per tal d’arribar a crear un capital social que ha de revertir de manera positiva dins la mateixa societat. Aquest hauria de ser el gran repte de les Administracions Públiques, donar suport i desenvolupar les mesures necessàries per tal que tots els components d’una família, des dels infants, fins els joves i adolescents, les persones grans els pares i mares, es vegin acompanyades, protegides i enfortides durant tot el cicle vital i tenint en compte les diferents necessitats de cada membre.

La Noguera

Sovint les persones funcionem en el nostre dia a dia gràcies a la xarxa social que conscient o inconscientment formem. La coordinació amb els membres de la família veïns o amics que t’envolten, el crear estructures i fer xarxa t’ajuda i et fa més fort. Que els que estan al teu costat evolucionin també et fa evolucionar a tu i trobar el benestar dels altres es trobar, al cap i a la fi, el teu propi benestar, per tant, si podem arribar allà on volem és perquè segurament hem tingut al nostre costat persones que, d’alguna manera, han fet que això sigui possible. Per aquest motiu considero que la bona organització entre les persones més properes, el conjunt, el tot, l’equip… és el que ens dona força com a persones individuals i ens fa poderoses. Com diu el meu fill, Albert, “treball en equip, èxit garantit.”

Quina relació té tot això amb el Nadal? Doncs, que és un molt bon moment per reunir a totes aquelles persones amb qui durant l’any hi convivim i gràcies a les quals podem organitzar les nostres vides i compartir-les, aquelles persones amb les que aprenem, aquelles amb les que ens enfadem, aquelles amb qui riem, les que ens fan reflexionar, aquelles amb les que caminem per diferents comarques de Catalunya…etc i donar-los les GRACIES. En definitiva, per celebrar i brindar per aquelles persones que fan possible el funcionament de les nostres vides.

Gracies, doncs, a totes les persones estimades que esteu al nostre voltant i que aporteu el vostre granet de sorra en el nostre dia a dia.

Molt bon Nadal i Feliç 2016

Susanna, Matías, Miquel i Albert (família Ordinas Villacampa)

Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya, pindoles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Gràcies als que ens envolten…

  1. Ramon ha dit:

    Molt bona entrada. Gracies per compartir.ho familia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s